Workshop_BumbuHet Prawitra Sari Restaurant bevindt zich midden in het sawalandschap aan de Nyung Kuning straat in Ubud. Het restaurant serveert onvervalste Balinese gerechten en organiseert voor besloten groepen verschillende vormen van entertainment. Naast het koken wordt u geïntroduceerd in het prepareren van Balinese bloemenofferandes. De keuken ligt gemoedelijk in de natuurlijke groene omgeving van de rijstvelden. In het restaurantcomplex kunt u terecht voor uw lunch en diner maar het biedt ook een heerlijke sfeer voor een ontspannen drankje.

Balinezen eten bij voorkeur meerdere kleine maaltijden, bij festiviteiten worden meerdere gerechten tegelijkertijd geserveerd. Er is een ruime keuze om zelf uw menu samen te stellen. Pikante of milde gerechten, gerookt of gegrild, alles komt aan bod. Kookchef Made Mandri van Restaurant Prawitra Sari heeft jaren ervaring in de hotellerie en zal tijdens de workshop uitgebreid aandacht besteden aan gekruide specialiteiten van Balinese gerechten zoals:

  • Sate Empol Bali (een mix van gekruide gemalen varkenssatés
  • Ayam Betutu (gemarineerde kruidige fijngemalen kipfilet)
  • Pepes Ikan (gegrilde vis in bananenblad)
  • Gerang Asem Bebek (Gebraden eend in pikante melange van zoetzure saus)
  • Sate Ayam Sereh Lemo (kipsaté met pikante garnalenpasta saus)
  • Lawar (groentegerecht in gearomatiseerde kokos)
  • Nasi Timbel (rijst gestoomd in bananenblad)
  • Voor dessert: Kue Kelepon (kleefrijst pakje met palmsuiker vulling)

Workshop_Bumbu_OyaHet ‘Bumbu Bali restaurant in Tanjung Benoa werd opgericht in december 1997 door Heinz von Holzen , ex-chef van o.a. Ritz Carlton, die sinds 1990 op Bali woont, Heinz runt samen met zijn Balinese vrouw Puji drie verschillende restaurants: Rumah Bali voor speciale events, de Pasar Malam en Bumbu Bali (de laatste twee zijn speciaal ingericht voor kookworkshops).

Het restaurant van Heinz en Puji is een van de bekendste kookinstituten van het eiland. Onlangs heeft restaurant ‘Bumbu Bali een koninklijke prijs gekregen van Koning/vorst Anak Agung vanwege zijn culinaire inzet en promotie op internationaal niveau van de Balinese keuken. Heinz en Puji organiseerden onlangs een “Bali food promo” in Kaapstad en in het sjieke Fairmont hotel in Dubai.

Tijdens de vier-uur durende kookworkshop in restaurant Bumbu Bali wordt onderricht gegeven in de verschillende soorten specerijen na het ontbijt zoals:

  • Base Be Sampi (‘Bumbu, kruidenpasta voor de bereiding van rundvlees)
  • Be Siap base Kalas (kip in gekruide kokossaus)
  • Sate Lilit Ikan (traditionele saté van fijngemalen vis bijv. tonijn)
  • Pesan Ikan Jamur (fijngesneden vis en champignons in een bananenblad pakketje)
  • Lawar Gedang (overheerlijke salade van groene papaja en garnalen)
  • Nassi goreng met verse vis

Na de bereiding volgt een gezamenlijke lunch. En natuurlijk krijgt u de recepten mee voor thuis!