Mauritius biedt niet alleen prachtige witte zandstranden maar nog meer.
Paradis Hotel & Golf Club strand op Mauritius

Op de Mascarenen komen ongeveer 700 soorten planten en bloemen voor die nergens anders op de wereld voorkomen. Mauritius heeft veel te bieden, een tropische setting, blauwe lagunes, adembenemende landschappen, hagelwitte stranden omgeven door een azuurblauwe zee, met een spectaculaire onderwaterwereld, een harmonieuze combinatie van specifieke flora en fauna, de schoonheid van ruige natuur en vriendelijke gastvrijheid van de kleurrijke/gemengde bevolking.

Restaurant Le Brabant
Restaurant Le Brabant

In het Westen vindt je de Nationale parken, ruige natuur en de bergen zijn hoger en er zijn minder suikerriet en ananasvelden maar thee- en koffieplantages. Het zuidwestelijk gebied Le Morne Brabant landschap is door Unesco uitgeroepen tot het wereld erfgoedlijst. Le Morne is een voormalig schuilplaats van gevluchte slaven in Mauritius. Le Morne Brabant berg is ongeveer 556 meter hoog, is tevens het meest westelijke puntje van het eiland. Hier treft men prachtige hotels en resorts, mooie witte stranden en in het binnenland het eerste nationale park van het eiland Gorges de la Riviere Noire. Men kan diverse landexcursies, zeecruises en overige gearrangeerde tours ondernemen. Duiktochten en watersporten kunnen op maat geleverd worden.

De ultieme rust en het genieten kan beginnen bij de verschillende luxe hotels en resorts die het eiland rijk is. De meeste hotels hebben diverse soorten  verwenprogramma’s. Deze droombestemming leent zich extra voor luxe en huwelijksreizen. Een aantal hotels is dan ook speciaal ingespeeld op huwelijken. Het is hét trouweiland bij uitstek.

Buiten de resorts kan men van de dagelijkse beslommeringen van de eilandbewoners observeren. In het commerciële deel zoals het noorden, is de hoofdstad Port Louis met een levendige drukte en veel winkelaanbod. Port Louis heeft naast een enorme overdekte markt dat iets weg heeft van een Arabische soukh, een groot modern winkelcentrum Le Caudan. De stad werd door de Fransen in 1722 gesticht toen zij daar aan de westkust aanmeerden en haar deze naam gaf als eerbetoon aan koning Lodewijk XV. In het noordwesten is ook de bekende kustplaats Grand Baie. Grand Baie is het meest op toeristen ingestelde gedeelte van Mauritius. Het is zeer populair bij de vakantiegangers met talloze restaurants, cafés en bars. Curepipe is de belangrijkste residentiële stad van het eiland. In deze sfeervolle stad is een aantal gebouwen in koloniale stijl.

Beach
Beach

Het oosten, de windkust, nergens waait de wind zoals hier, maar nergens vindt men ook zulke mooie stranden. Een schitterend strand is bijvoorbeeld Belle Mer.  In het binnenland kunnen natuurliefhebbers genieten van Montagne Bambous en het natuurreservaat Domaine du Chasseur, een eldorado voor wandelaars. In Vieux Grand Port vindt men de oudste ruïnes van Mauritius, een van de eerste nederzettingen van de Nederlanders op Mauritius. Bij Mahébourg kwamen zij voor het eerst aan wal. Dat is een van de bekende vissersdorpen van het eiland.

Het zuiden heeft een verbazingwekkende natuur. Ruige bergen, groene oerbossen en ruisende watervallen. Het zuiden kent weinig zwemstranden. Bij een paar gedeeltes is zwemmen zelfs levensgevaarlijk. Ook zijn er nauwelijks hotels. De infrastructuur is er niet zo goed als op de rest van het eiland. Grote steden zijn er bijna niet. Wel vindt men er de romantische baai Blue Bay, de stad Le Souffleur en de kleine vissersplaats Baie du Cap. In het binnenland is Senneville met La Vanille Crocodile Park een bezoekje waard. Schitterend zijn ook de Rochester Falls.

De rietsuikerindustrie brengt jaarlijks ongeveer een miljoen ton suiker per jaar op. De hele rietsuikerproductie is overigens nog steeds in handen van slechts een paar families. Ook de textielindustrie is belangrijk. De op Mauritius geproduceerde textiel – met name Polo Ralph Lauren en Calvin Klein – wordt voornamelijk geëxporteerd naar Italië, Frankrijk, USA, Duitsland en Groot-Brittannië. Een andere belangrijke bron van inkomsten voor het eiland is het toerisme. Ondanks dat Mauritius geen charterbestemming is, is de laatste jaren het toerisme uitgegroeid tot één van de voornaamste inkomstenbronnen voor het eiland. De officiële ambtstaal is Engels. Frans domineert in de media. De omgangstaal is echter vooral het Creools dat iedereen spreekt en verstaat.

Travelair’s heeft aantrekkelijke aanbiedingen van de gerenommeerde Beachcomber hotelketen op Mauritius, en kan een programma op maat voor u ontwikkelen naar de hieronder genoemde hotels.

  • Le Paradis Hotel & Golf Club
  • Trou aux Biches, Resort & Spa
  • Royal Palm
  • Dinarobin Hotel Golf & Spa
  • Le Victoria Hotel
  • Shandrani Resort & Spa
  • Le Mauricia Hotel
  • Le Canonnier Hotel

Informeer naar een reisprogramma op maat naar Mauritius in combinatie met Zuid-Afrika. Laat u inspireren naar deze droombestemming en neem contact op met Travelair.