Andalusië voor cultuurliefhebbers en gastronomische ontdekkingen.

Andalusië is één van de interessante regio in het zuiden van Spanje, die de reiziger veel te bieden heeft. Deze autonome regio is een mix van prachtige culturen met vele Moorse invloeden en de uitbudingheid van de diverse Fieras bijvoorbeeld de Fiera de Abril in Sevilla, maar ook de Semana Santa is een belevenis, een eerbetoon van de inwoners met ereprocessies aan de heilige maagd Maria en plaatselijke heiligen. Deze processie eindigen meestal met uitgebreid dineren, spektakulaire uitvoeringen van de typische Andalusische Flamencodans en vele vuurwerk. De bekende steden met culturele zuidelijke karakters en het bezoeken waard zijn Almeria, Cordoba, Granada, Malaga en Sevilla,

Moors Andalusië tegenwoordig nog diep ingeworteld in het huidige leven en omgeving, het Arabische verfijnde cultuur en vakmanschap is nog overal in Andalusië terug te vinden. Met bijzondere gebouwen, zoals het Alhambra in Granada, het Grote Moskee in Cordoba en de Giraldatoren in Sevilla. De vroegere moslimkoninkrijken werden verdreven toen eind 1492 de katholieken koningen Granada binnenvielen. De provincie en de vele steden zijn tot de dag van vandaag een sfeer van schitterende Arabische invloeden van het Moors-al-Andalus.

Andalusië is een aantrekkelijke provincie voor de reiziger of een zakelijke groepsreis met de intentie het culturele en religieuze aspecten te combineren met de wereldberoemde producten zoals het vloeibare goud de bekende Sherry het goudbruine drankje voornamelijk bekend in de omgeving van de steden Jerez de la Frontera, Sanlucar en Baramedia.Maar rijdt men ten noorden van Granada komt men in een andere regio vol met Olijfbomen op de glooiende heuvels en renaissancestadjes zoals Jaen, Ubeda en Baeza.

Het aangename van een reis naar Andalusië is een aantrekkelijke belevenis zoals een olijfproeverij een bezoek aan de moderne fabrieken die de ovale groene vruchen verwerken tot  ‘aceita de olivia’. Meer dan 6 miljoen ton olijven worden jaarlijks in Spanje – de grootste olijfproducent ter wereld – geoogst, meer dan 80 procent van de olijfbomen staan in Andalusië.  In de provincie Jaen zijn Olijven en Toerisme een onafscheidelijk avontuur voor gastronomische bezoeken. De extra virgin olijfolie is niet weg te denken van bekende streekgerechten zoals de gazpacho, ajo blanco of pipirrana, een salade van gesneden groenten. Vele sterrenkoks uit o.a. Baskenland prefereren de Andalusische olijfolie.

Wij verzorgen verschillende reizen op maat naar deze prachtige streek in Spanje en verwijzen u naar de verschillende reisschema en programma’s,  wat men al bijvoorbeeld vanaf een 5-daagse reis kan ondernemen.