Garuda Indonesia blijft zes keer per week vliegen tussen Jakarta en Schiphol
Garuda Indonesia

Schiphol 31 mei, 2019. In tegenstelling tot eerdere nieuws die de ronde deden, blijft Garuda Indonesia toch ZES keer per week vliegen tussen Jakarta en Schiphol.  Vanmorgen kwam het geruststellende bericht via Luchtvaartnieuws binnen, waarin topman Ari Askhara van Garuda dit mededeelde. Ook Londen blijft als bestemming behouden, maar uit kostenoverwegingen wordt de Britse hoofdstad binnenkort aan Schiphol geknoopt…  Dit kan betekenen dat London wordt aangeboden met een vlucht via Amsterdam zal worden uitgevoerd.

Onlangs dreigde Askhara de lijndienst naar Londen te staken en het aantal vluchten richting Schiphol terug te brengen van ZES naar DRIE per week, als gevolg van overheidsbemoeienis met de ticketprijzen. Daardoor zou er op beide routes niet meer rendabel kunnen worden gevlogen.

In een verklaring laat de topman weten dat er weliswaar een reorganisatie van het netwerk gaande is, maar dat zowel Londen als Schiphol deel blijven uitmaken van de dienstregeling.

Enkele jaren geleden was dit ook het geval, toen vlogen de toestellen van Garuda na de vlucht tussen Jakarta en Schiphol nog heen en weer naar Londen Gatwick. Op het segment tussen Schiphol en Gatwick verkocht Garuda toen ook losse tickets. Inmiddels zijn de vluchten richting Londen verplaatst naar Heathrow.

Het is nog onduidelijk per wanneer Londen aan Schiphol wordt gekoppeld, maar toch een hele geruststelling voor de Nederlandse markt welk zeer belangrijk is voor de Indonesische carrier.

Bron: Luchtvaartnieuws

Garuda Indonesia
Garuda Indonesia