Ibiza/Eivizza
Las Salinas zout geproduceerd tot beroemd merk ' Sal de Ibiza " -
Ibiza. De ommuurde stad en Dalt Villa vanuit de zee gezien.
Ibiza, De ommuurde stad en Dalt Villa vanuit de zee gezien.

Een speciaal plekje is en blijft magisch Ibiza. Het eiland, ook wel ‘La Isla Blanca’ genoemd vanwege de witte huizen en kerkjes, is beroemd over de hele wereld en zal altijd blijven verrassen. Ik merkte dit onlangs tijdens mijn korte verblijf in april jl. nadat ik er 38 jaar niet meer was geweest. Ik heb veel mooie herinneringen opgedaan aan het betoverende eiland, waar men niet alleen kan feesten maar ook heerlijk kan zwemmen in de prachtige afgelegen baaien, overnachten in trendy hotels en dance-events bijwonen.

In de jaren zestig trokken er veel hippies naar het eiland, toentertijd een ware vrijhaven en velen kozen om op het eiland te wonen. Het eiland is de thuisbasis van artiesten uit de gehele wereld. Ibiza is en blijft voor veel kunstenaars een bron van inspiratie en innovatie. Vooral in de muziek. Hoewel de hippiecultuur nooit verdween, verschoof het zwaartepunt richting dance-muziek. Tijdens de zomermaanden is er een druk nachtleven in de clubs en worden er wereldberoemde events gehouden met bekende top DJ’s.

Ibiza Platja del Comte
Ibiza Platja del Comte

Het landschap en het culturele erfgoed zijn enkele van de vele attracties van dit eiland. Met name de beeldschone natuur maakt Ibiza zo aantrekkelijk. Het historische Dalt Vila, de oude hoger gelegen ommuurde binnenstad, is echt een bezoek waard. De bovenstad van Eivissa met haar historische monumenten is in 1999 toegevoegd aan de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO. In de pittoreske straatjes leeft de geschiedenis voort in de charme van deze levendige stad met talloze ambachtelijke winkels en galeries, hotels, restaurants en gezellige terrasjes. Het bekoorlijke eiland telt 80 kilometer ongerepte stranden met baaien met turquoise water, kleine eilandjes als parels uitgestald, grillige kliffen, mooie panorama’s en adembenemende zonsondergangen over de Middenlandse Zee. En niet te vergeten de happy hippie sferen, een erfenis uit de flowerpowertijd bij de hippy markten Las Dalias en Punta Arabi. Het grote culturele aanbod het gehele jaar door met sportieve en recreatieve activiteiten, gekoppeld aan het historische erfgoed, maakt het eiland uniek. Bijzonder zijn de georganiseerde wandelingen bij volle maan tijdens de zomermaanden met routes en interessante paden door de natuur.

Es Vedra
Es Vedra

Het meest spectaculaire uitzicht biedt Es Vedra, ongetwijfeld Ibiza’s meest herkenbare eyecatcher, het rotseiland waar veel mythes over bestaan. Zo zou Es Vedra het topje zijn van het gezonken continent Atlantis. Dit alles maakt Ibiza tot een populaire vakantiebestemming voor elk wat wils. En als dat nog niet genoeg is, kan men een uitstapje maken naar het naburige Formentera,  met maagdelijke witte zandstranden en zoutmeren.

Ibiza, gezellige terrassjes in Dalt Vila
Ibiza, gezellige terrassjes in Dalt Vila

Voor privé reizen of speciale ‘theme building’ of zakelijke bedrijfsuitjes en activiteiten, neem contact op met Travelair bel 0172 241136. We helpen u verder aan een samengesteld programma voor u of uw bedrijf.