Kenya Safari
Safari Kenia giraf

De familie Cottar is één van de oudste safariorganisatoren in Kenia. Chas Cottar, van oorsprong een professionele jager, richtte Cottars Safari Experience op in 1919. Calvin Cottar, een achterkleinzoon is tegenwoordig de grote man achter de safari’s van Cottars.

mooie_klerenIn een afgelegen vallei in Masai-land heeft men het Cottars 1920 Safari Camp opgezet. De 6 ruime tenten zijn volledig ingericht met antieke meubelen uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. De tenten zijn niet voorzien van electriciteit en worden verlicht met kaarsen en stormlampen. Met een oldtimer maken de gasten meerdere safari’s per dag.

Een wel heel bijzondere accommodatie is de Giraffe Manor, op een half uurtje rijden van Nairobi de enige plek in Kenia waar je vanuit je bed een giraffe kunt voeren. Dit ruim 100 hectare landgoed is speciaal opgezet voor een fokprogramma van de zeldzame Rothschild giraffe. Na het overlijden van de voormalige eigenaren werden het landgoed en het huis open gesteld voor bezoekers. Vanuit de 6 kamers kun je de giraffes uitstekend bekijken en haast aanraken.