Marhaba, Welkom in Dubai!

MinaASalam_shoppingWelkom in Dubai. Dubai is één van de zeven Emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdstad van de gelijknamig Emiraat aan de Perzische golf. Dubai is sinds een paar decennia uitgegroeid tot een Metropool. Vooral het toerisme is de belangrijkste economie van dit Emiraat. Dubai is inmiddels een ware toeristische trekpleister voor de shopaholic, strand en cultuurliefhebbers. Een Dubai vakantie is genieten in een stad, een combinatie van het hedendaagse en de Arabische cultuur. Dubai is een stad vol belevenissen.  

Dubai heeft een subtropische klimaat met het gehele jaar door zon. De maanden oktober tot april is het klimaat het aangenaamst met   maximaal 30 graden C. Tijdens de zomermaanden kan het kwik stijgen tot boven de 40 graden C.

Dubai is niet alleen een zakenstad maar ook een ideale bestemming voor een huwelijksreis of Dubai vakantie, men kan keuze maken uit vele accommodaties. De luxe hotels met het alom bekende de Burj Al Arab,  de duurste hotel Dubai, het enige 7* hotel ter wereld. Alle hotels in Dubai hebben een zeer hoog niveau qua service, maaltijden.

Dubai_RoseTowerDe grootste shopping mall ter wereld is de Dubai Mall, hier bevinden zich alle winkels van top designers op het gebied van mode tevens de bekende juweliershuizen.

Sinds januari is de Burj Dubai, het hoogste gebouw ter wereld. De CN Tower in Toronto, de Petromas Tower in Kuala Lumpur en ook de Shanghai toren is nu in hoogte voorbij gestreden door de Burj Dubai. Op de 38e verdieping heeft de befaamde Italiaanse ontwerper Giorgio Armani zijn eerste boetiek hotel geopend in april 2010.
Diverse gigantische bouwprojecten gaan gestaag door en de verschillende palmeilanden zoals het eiland Palm Jumeirah en de Palm Jebel Ali,  zijn de bekende opgespoten eilanden voor de kust. Nieuwe stadsuitbreidingen hebben thema namen gekregen zoals ‘The Old Town, Marina, Internetcity, Festival City en Business Bay.

MinaASalam_aboveDubai’s bezienswaardigheden met interessante routes door het hedendaagse en de historische Arabische stadsgedeelte.  De stad wordt gescheiden door de Dubai Kreek waar men met traditionele houten boten de zogenaamde Abra’s een tour kan maken langs de karakteristieke Deira,  de oude en moderne stadskernen. Een woestijnsafari waar u de authentieke sfeer proeft van de traditionele Arabische gastvrijheid met zang en dans en tal van specialiteiten uit de Arabische keuken. Eén van de vele aantrekkelijke tours is een cruise naar Dibba Musandam, een ontdekkingsreis naar het naburige Oman, onderweg reist men via 3 verschillende Emiraten, Sharjah, Akma en Umm Al Quwain, deze tour is een beleving op zich, waar men met een traditionele houten Dhow schip langs prachtige baaien vaart en een afgelegen bedouine dorp kan bezoeken.

Dubai is zonder twijfel een stad vol luxe hotels, cultuur, strand en winkelparadijs. Dubai vakantie is een droombestemming voor zowel een strandvakantie, of een romantische huwelijksreis. Dubai’s gastvrijheid met de internationale hotelketens, restaurants met talloze internationale keukens, de vele toeristen zijn vooral ingenomen met de vriendelijke en efficiente bediening, de schone straten.

 

Bekijk locaties

Madinat Jumeirah Al Qasr

Honeymoon in Dubai en verblijf in het stijlvolle luxe hotel Madinat Jumeirah Al Qasr, het Paleis zoals het in het Arabisch

Atlantis Hotel the Palm

Het spectaculaire hotel Atlantis The Palm is gelegen op een van de wereldberoemde Palmeilanden. Deze opgespoten eilanden ligggen voor de

The Westin Dubai Mina Seyahi Beach

De Westin Sehayi Beach is een tip voor een Homeymoon in Dubai. Deze luxueuze Westin Seyahi Beach is een beleving
Het Ritz-Carlton hotel is een luxe strandresort met vele activiteiten voor haar gasten.

De Ritz Carlton Dubai

Een luxueus strandhotel met een historische traditie van elegantie met een uitmuntende persoonlijke service. Het hotel oogt als een beeldschone

Madinat Jumeirah Dar Al Masyaf

Ervaar de luxe in dit stijlvolle Arabische resort aan het witte strand gebouwd in Arabische bouwstijl met stijlvol en Oosters getint interieur. De villa's

Madinat Jumeirah Mina A'Salam

Honeymoon in Dubai, ervaar uw vakantie of huwelijksreis in dit luxe romantische Arabische resort en verblijf in het 5sterren boutique resort