Nieuwe Europese bestemmingen voor Transavia naar Bilbao, Edinburgh en Perugia

Transavia startte sinds kort met zijn vluchten vanaf Rotterdam naar Bilbao in Spanje. Bilbao is één van de drie nieuwe zomerbestemmingen van Transavia vanaf Rotterdam The Hague Airport. Andere nieuwe bestemmingen zijn Edinburgh in Schotland en Perugia in Italië.  De eerste vlucht naar Edinburgh, Schotland werd reeds uitgevoerd.

Een feestelijke happening op de luchthaven van Rotterdam om het vertrek naar de Spaanse Bilbao te vieren, waar de groene loper werd uitgerold. Tevens werd deze nieuwe route feestelijk geopend in Bilbao.

Bilbao is de grootste stad in de autonome Spaanse regio Baskenland en hoofdstad van de Baskische provincie Vizcaya (Biskaje).  Een stad met bekende historische gebouwen en moderne architectuur,  zoals de wereldberoemde Guggenheim Museum Bilbao,  het bekende icoon van deze stad.  Bilbao ontwikkelde zich van een industrie­stad tot een aantrekkelijke metropool.  Naast de historische bouwwerken en de moderne architectuur, een metro heeft deze stad vele aantrekkelijke culturele hotspots met als grote trekpleister het Zubizuri voetgangerbrug.  Een bezoek aan de ‘Mercato de la Ribera’,  één van de vele hoogtepunten,  met een gigantische oppervlakte van 10.000 vierkante meter maakt het de grootste overdekte markt in Europa.   Leuke tip is een rit met de kabelbaan de ‘Funicular de Artxander’  waar je boven op de berg een aantal restaurants treft en van het uitzicht kan genieten.  In de vele typische pintxosbar waar men men Baskische tapas – een ware culinaire kunstwerkjes op een sneetje stokbrood kan nuttigen. In Bilbao is het een gewoonte om de pintxos staand aan de bar te eten.  Bilbao is  een leuke bestemming voor een culinaire City trip met de vele Michelin sterren restaurants, die deze stad telt.

Bilbao,  een geweldig toevoeging aan het route netwerk van Transavia, die drie keer vliegt op maandag, woensdag en vrijdag.