Nieuwe terminal 3 Jakarta gereed in 2017 voor alle internationale vluchten.
Jakarta nieuwe terminal 3

Vanaf volgend jaar maart 2017 worden alle internationale vluchten op Soekarno-Hatta International Airport in Jakarta afgehandeld via de nieuwe Terminal 3. Zo meldde topman Rhenald Kasali van staatsluchthavenbedrijf PT Angkasa Pura II. Terminal 3 werd afgelopen dinsdag 9 augustus in gebruik genomen voor binnenlandse vluchten van Garuda Indonesia.

Volgens De Jakarta Post  is de nieuwe terminal nog niet geschikt om ook internationale vluchten af te handelen, omdat meer dan de helft van alle faciliteiten nog niet gereed zijn. Zo wordt nog gewerkt aan de inrichting van winkels, horeca en bankvoorzieningen in de nieuwe terminal 3.

Terminal 3 zal dan verbonden worden met een nieuwe spoorverbinding van de luchthaven naar het nieuwe Manggarai Station in Jakarta, die dan in maart 2017 operationeel zal zijn. De drie terminals zullen worden verbonden met een onbemande trein.

De 2,4 kilometer lange prestigieuze Terminal 3 is noodzakelijk vanwege de sterk groeiende passagiersaantallen in Jakarta op de luchthavens Soekarno-Hatta en Halim Perdanakusuma International Airport . De nieuwe terminal moet Jakarta gaan dienen als transfer hub voor Garuda.

Bron: Luchtvaartnieuws/Jakarta Post