Papua Raja Empat

De Raja Ampat-eilanden of Viervorsteneilanden is een eilandengroep die onderdeel vormt van West-Papua gelegen ten westen van de Vogelkop. Deze majestueuze eilandjes zullen elke bezoeker of je nu een wetenschapper, fotograaf, duiker of toerist bent, meteen betoveren. Zowel boven als onder water biedt deze archipel adembenemende panorama’s. Raja Ampat herbergt waarschijnlijk de rijkste koraalriffen op aarde.

Resort Raja EmpatDe eilanden, gelegen in het hart van de zogeheten Coral Triangle (Koraaldriehoek), vormen het koninkrijk van specifieke diersoorten, talrijke vissoorten, week- en schaaldieren en het paleis van spectaculaire beesten als walvissen en zeekoeien. Travelair heeft deze vorstelijke eilanden opgenomen in haar aanbod. Deze bestemming is ook ideaal om te combineren met een reis naar de Molukse archipel.

De vier grotere eilanden Waigeo, Batanta, Salawati, en Misool laten een grote en gevarieerde biodiversiteit zien. Koraalriffen, lagunes, mangroven, baaien en tropisch regenwoud wisselen elkaar af. Bepaalde delen zijn beschermde natuurreservaten. De eilanden zijn dunbevolkt en men leeft er voornamelijk van visserij. Tegenwoordig is met name ecotoerisme in opkomst. Naast een rijkdom aan vissen leeft er ook een keur aan majesteitelijke en zeldzame vogels zoals paradijsvogels, kaketoes, papegaaien, ijsvogels en boshoenen. Reeds in de zestiende eeuw, toen de archipel onderdeel was van de handelsroute, was er al een nauwe relatie tussen de vorsten van de Raja Ampat-eilanden en sultanaten in de Molukken. Er zijn van oudsher al invloeden over en weer tussen de Molukken en de Raja Ampat-eilanden. Ze liggen dicht bij het eiland Seram.