Pistoia in 2017 gekozen tot de culturele hoofdstad van Italië
San Zeno-kathedraal

Doe uzelf te goed aan de rijke geschiedenis en cultuur van de regio in Toscane. In dit gebied aan de voet van de Appenijnen, ligt de mooie Pistoia. Een klein stadje tussen Florence en Lucca dat het bezoeken meer dan waard is. Pistoia is in 2017 gekozen tot dé culturele hoofdstad van Italië. Zonder twijfel verdient zij deze eervolle erkenning waarmee ze haar eigen bevolking volkomen verrast heeft.

In deze bruisende stad is cultuur de bindende factor tussen heden, verleden en toekomst. De bezoeker kan zijn hart ophalen aan het enorme aanbod aan theater, muziek, kunst en folklore. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Lonely Planet, Pistoia opgenomen heeft opgenomen in de top 10 van te bezoeken plekken in de wereld in 2017 De prachtige Piazza Duomo is eeuwenlang het centrum van burgerlijke en religieuze macht. Op dit plein staan prachtige gebouwen die artistiek van grote betekenis zijn. Zo bepaalt de San Zeno-kathedraal met haar bijna 67 meter hoge klokkentoren het aanzien van het plein. Haar Romaanse facade en barokke uitstulpingen domineert prominent het beeld van het plein. En boven in de hoge klokkentoren hebt u een prachtig uitzicht over de wijde omtrek.

Bezoek de Culturele hoofdstad Pistoia, ruim veertig minuten rijden van Florence vandaan. Tijdens het Italië-evenement van 19 tot en met 21 mei, 2017 zal Travelair gezamenlijk met Vueling Airlines de nieuwe bestemming Florence van de luchtvaartmaatschappij promoten.  Het Italië evenement zal plaatsvinden in de Kasteeltuinen van Kasteel de Haar te Haarzuilen.