Het uitgebreide 17 daagse “Sweet Bali” reisprogramma ziet er als volgt uit:

 • Dag 1. Vertrek vanuit Amsterdam via Singapore/Kuala Lumpur of Hong Kong.
 • Dag 2. Transfer en aankomst op Bali de volgende dag. Vervoer bij aankomst per luxe airco bus naar het Maya Ressort te Ubud. ’s Avonds: exclusief welkomstdiner met een Balinese dansvoorstelling.

  Maya Ubud buitenbad
  Maya Ubud buitenbad

 • Dag 3. Balinese massage, rest van de dag en avond ter vrije besteding.
 • Dag 4. Transfer naar restaurant Prawitra Sari in Ubud voor een kookworkshop authentieke Balinese keuken inclusief lunch plus cursus prepareren van Balinese bloemenofferandes.
  Balinese specialiteiten
  Balinese specialiteiten

  Restaurant Prawitra Sari
  Restaurant Prawitra Sari

 • Dag 5. Dag ter vrije besteding.
 • Dag 6. Tour (1) vertrek om 08.30 uur voor een dagexcursie. Deze indrukwekkende tour naar Karangasem in het noordoosten van Bali wordt gekenmerkt door heuvel en bergachtig terrein omringd door adembenemende landschappen. Tijdens de tour is er gelegenheid om te stoppen in Klungkung bij het historische Kertagosha gebouw (het vroegere gerechtshof). Vervolgens naar het dorp Kusamba aan het zwarte zandstrand, waar op ouderwetse manier zout wordt gewonnen. In het authentieke dorp Tenganan wordt u meegenomen naar de Bali Aga gemeenschap, een gemeenschap met oud Balinese principes. De architectonische schatten uit vervlogen tijden en het waterpaleis van Tirtagangga (heilige water uit de Ganges), was het vroegere koninklijke badhuis. De ligging is imposant ingebed in het mooie groene landschap van rijstvelden. Onderweg gebruikt u een lunch bij de kustplaats Candi Dasa. ’s Avonds bij terugkomst in het hotel kunt u genieten van een heerlijke buffetdiner in het Maya Ressort.
 • Dag 7. Dag ter vrije besteding.
 • Dag 8. Een prachtige tour (2) u vertrekt om 08.30 uur naar het bergoord Kintamani en de Besakih moedertempel. Een perfecte combinatie van hoogtepunten gecombineerd met een bezoek aan beroemde kunstenaarsdorpen. Celuk is bekend om de goud- en zilversmeden waar u in de kleine ateliers volgens traditionele methodes fijn filligreinwerk wordt gemaakt. Het dorp Batuan is het centrum van de Balinese schilderkunst en dansers van de traditionele Baris en Legongdansen. Vervolgens Mas – het houtsnijders centrum waar houtbewerkers sierlijke figuren toveren uit hout. In dit dorp zijn enkele families specialisten in het vervaardigen van prachtige maskers. Het hoogtepunt is een bezoek aan Kintamani, waar u van het panorama uitzicht over het Baturmeer kunt genieten. De lunch wordt geserveerd in een nabijgelegen lokaal restaurant met uitzicht op de vulkaan, de zwarte lava en het meer. De volgende stop is een bezoek aan de tempel Pura Besakih uit de 11e eeuw, het religieuze centrum aan de heilige Gunung Agung. Op de terugweg rijdt u door de landelijke wegen terug naar het hotel. Bij terugkomst wordt een buffetdiner in het restaurant van het Maya Ressort geserveerd.
 • Dag 9. Transfer naar Ayana Resort & Spa te Jimbaren. 
 • Dag 10. Transfer naar Restaurant Bumbu Bali in Tanjung Benoa voor een kookprogramma. Balinese specialiteiten incl. lunch.

  Restaurant Bumbu Bali
  Restaurant Bumbu Bali

 • Dag 11-14 Dagen ter vrije besteding.
 • Dag 15. Middagtour (3) naar de Ulu Watu tempel voor een Kecak dansvoorstelling. Aan de zuidwestpunt van het schiereiland bevindt zich de Pura Luhur Ulu Watu een karakteristieke tempel op metershoge klippen aan de Indische oceaan. Deze rotstempel is gebouwd op een wit koraal die gewijd is aan de zeegodin Dewi Danu. Dagelijks worden verse offerandes, bloemen en wierook geplaatst, om de aanwezige kwade krachten van de zee gunstig te stemmen. Tegen het silhouet van de bloedrode kleuren van de ondergaande zon wordt de fameuze Kecak dans uitgevoerd. Na de voorstelling gebruikt u gezamenlijk een afscheidsdiner in buffetvorm met Balinese rijsttafel specialiteiten in een lokaal restaurant.
 • Dag 16. Uitchecken hotel, transfer naar de luchthaven voor vlucht via Jakarta voor de nachtvlucht naar Amsterdam.  Dag Bali “Sampai Jumpa Lagi”  dan “Slamat tinggal” tot ziens !
 • Dag 17.  Aankomst de volgende ochtend op Schiphol.


Maya Ubud Main Pool
River Cafe Maya Ubud
Meditatie en Yoga bij de Maya UBbud
Maya Ubud buitenbad
Maya Ubud Bar Bedulu