Ligurie_TownDe Italiaanse Riviera is één van de populairste vakantiegebieden van Europa. Brede zandstranden, stadjes en dorpjes met gezellige straatjes, opwindende steile kusten met daarnaast stille wandelpaden, verlaten dalen en de drukte van de stad Genua. Ligurië is tegenwoordig een moderne, welvarende regio waar in architectuur, landschap en keuken de oude tradities nog herkenbaar zijn.

We vliegen aan op Genua. Bij aankomst rijden we naar Camogli, en verblijven in het Cenobio dei Dogi hotel.

Cenobio dei Dogi hotel

Dit hotel behoort tot de beste in de regio. Het in villastijl gebouwde hotel dateert uit 1565 en was eigendom van de aristocratische familie Dogi en later van de familie Ferrari.

De Cenobio dei Dogi heeft een prachtig uitzicht op “Golfo Paradiso”. Het historische plaatsje Camogli met zijn kleurige huizen en de schilderachtige ligging mag zich tot de aantrekkelijkste stadjes aan de kust rekenen. Vanuit Camogli worden verschillende boottochten gemaakt, o.a. naar San Fruttuoso, waar men een beroemd middeleeuws klooster dat onlangs is gerestaureerd, kan bezoeken.

We varen naar het chique Portofino met zijn pittoreske huizen en prachtige haven, en gebruiken de lunch aan de piazetta. De derde dag staan Portovenere en de “Cinque Terre” op het programma. Onderweg stoppen we bij Riomaggiore voor een bezoek aan de “Cinque Terre” wijnkelder, voor een proeverij van de verschillende wijnen uit deze regio. De wijnterassen liggen hoog en dicht bij de kustlijn. Een prachtige wandeltocht van 30 minuten door de wijngaarden van “Cinque Terre” is een ervaring op zich. We brengen daarna een bezoek aan Portovenere, boven het stadje ligt een reusachtige vesting omgeven door wijngaarden. Na een bezoek aan Monterosso keren wij terug naar Camogli.

Vertrek vanuit Camogli naar de luchthaven van Genua voor de terugvlucht.


Camoglie strand
Camogli strand
Hotel Cenobio Dei Dogi Camogli