Dag 1 Transfer –  Bij aankomst wordt u warm welkom geheten op de luchthaven van Pattimura te Ambon voor transfer naar het hotel van uw keuze te Ambonstad.

Dag  2 Ambon – Saparua Tour.  Een volledig verzorgde tour inclusief alle maaltijden. U wordt opgehaald  en met de gids reist u samen per transfer naar de haven van Tolehu. De ferry overtocht zal ongeveer ruim 1 uur duren met de reguliere ferry naar het naburige eiland Saparua. U komt aan bij de havenplaats Haria op het eiland Saparua en wordt u opgewacht voor een transfer per minibus naar  Guesthouse Perdana in de gelijknamige hoofdplaats Saparua-stad.

Vanuit Tolehu richting Saparua Fotoa OPL
Vanuit Tolehu richting Saparua Foto OPL

Dag 3 Eilandtour Saparua. We starten met een bezoek aan het historische Fort Duurstede daterende uit  het VOC tijdperk uit het jaar 1676. Onderweg stopt u om deze legendarische Fort Duurstede te bekijken. Vroeger kwam de krijgsheld Pattimura samen met de bevolking van Saparua in opstand tegen de Nederlanders en vochten tegen de onderdrukking. Vanuit het Fort heeft u een mooie uitzicht over het groene veld waar jaarlijks op 15 mei de herdenkingsfestiviteiten over de geschiedenis en de volksheld Pattimura worden gehouden. Vervolgens touren we naar het nabijgelegen witte strand van Waisisil. Verder naar de oudste kerk op het eiland in het dorp Noloth. Ook wordt een bezoek gebracht aan het dorp Ouw, ten zuidoosten van het eiland. Het dorp is bekend om de aardewerk, waar gebruiksvoorwerpen worden gemaakt op authentieke ambachtswijze door middel van brokken aarde en klei. De volgende dorp is Itawaka, waar een bezoek wordt gebracht aan de historische waterput genaamd ‘Air Potang’. Deze waterput wordt water gepompt vooral zowel als drinkwater  voor de dorpelingen, maar ook voor de dagelijkse was. Op de terugkeer wordt gestopt bij het ouderlijk huis van de familie Mattulessy. In het dorp Haria waar de ouderlijke huis staat kunt u de zorgzaam bewaarde kleding van Thomas Matulessy alias Pattimura bewonderen. De kleding is nog steeds intact gebleven sinds zijn executie in het jaar 1817. Het laatste onderdeel van vandaag is het bezichtigen van het op traditionele manier het produceren van messen en ter afsluiting van deze dag met zovele indrukken het bijwonen van het bereiden en bakken van de welbekende sagu koekjes.

Haria, Saparua Speedboot charters. Foto OPL
Haria Speedboot pier Foto OPL

Dag 4   Na het ontbijt verlaat u de guesthouse voor de transfer naar de motorboothaven van Haria voor de overtocht met een kleine speedboot naar het nabijgelegen eiland Molana. Op het idyllische eiland is er tijd voor waterrecreatie aan het prachtige witte strand, u kunt o.a. snorkelen, zwemmen en zonnebaden. Lunch zal aan het strand geserveerd worden. Aan het einde van de middag wordt teruggevaren naar het dorp Haria, waar een bezoek gepland staat aan de lokale markt alvorens wordt teruggereden naar de guesthouse Perdana.

Dag 5 Dag ter vrije besteding.

Dag 6 Terugkeer naar Ambon, na het ontbijt gaat u vroeg uitchecken en en per minibus gereden naar de havenplaats Haria voor de overtocht per reguliere ferry  naar het eiland Ambon.


Haria, Saparua Speedboot charters. Foto OPL
Haria, Saparua Photo OPL
Haria, Saparua Speedboot charters. Foto OPL
Vanuit Tolehu richting Saparua Fotoa OPL