Molukken ResortAmbon Saway Seram eiland tour, met een bezoek aan de kustplaats Sakka te Seram, op de Molukken. Via Ambon gaat deze avontuurlijke reis naar het grootste eiland op de Molukken, het moedereiland Seram een onvergetelijke mooie reiservaring.

Dag l – U wordt bij aankomst welkom geheten op de luchthaven Pattimura van Ambon. Selamat datang
Privé transfer naar het hotel van uw keuze naar het gelijknamige hoofdplaats Ambonstad

Dag 2 – Dag ter vrije besteding en overnachting hotel te Ambonstad

Dag 3 – Na het ontbijt vertrekt u  naar de haven van Tolehu voor de overtocht met de Cantika Express ferry naar de Marinehaven van Amahay Seaport op het eiland Seram.  De overtocht bedraagt ruim 1,15 uur.  Onderweg is de lunch inbegrepen. Bij aankomst in de haven van Amahay wordt u opgewacht door de chauffeur voor een interessant tour door de prachtige natuur van het moedereiland naar het noordwestelijk gelegen dorp Sakka.  Deze rit duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur.  Bij aankomst in het kustplaats Sakka wordt verder per gemotoriseerde boot naar de Baai van Saway gevaren. U checkt in voor uw verblijf in de Guesthouse. De avond geniet u van de mooie ambiance en van de ondergaande zon, waar het avondeten wordt gereserveerd. Overnachting in het hotel van uw keuze, Guesthouse of Ora beach bungalow.

Dag 4 – Salaway Rivier
Na ontbijt vertrek met een gemotoriseerde boot voor een 1 uur durende Mangrove tour.  Tijdens de vaarroute ziet u de verschillende vegetatie en de zogenaamde Pohon Nipa groeien langs deze rivier.  Gedurende deze trip maakt u kennis met een sago verwerking door de lokale bewoners die hier langs deze rivier huisvesten. Met de prauw richting het prachtige hagelwitte strand van Ora voor 1 uur zwemmen en snorkelen. Lunch aan het strand en laat in de middag retour naar Saway.

Dag 5 – Masihulang Forest
Een tour naar de jungle van Masihulang, (we raden u aan om een verrekijker mee te nemen) voor het observeren van de vele kleurrijke vogels. Vanuit een hoger gelegen plateau van een boomhut van ongeveer 45 meter hoog in de reusachtige boom heeft u een prachtige uitzicht over de indrukwekkende regenwoud.  We vervolgen een tour later op de ochtend terug naar Saway voor een bezoek aan het dorp en ervaar het dagelijkse leven van de lokale bewoners.  Na de lunch wordt ’s middags samen gevist met een visserman uit het dorp. Avondeten en overnachting naar keuze.

Dag 6 – Na het ontbijt gaat u per boot terug naar Sakka en verder per auto naar Amahay – het zuidelijk gedeelte van Seram.  Lunch wordt onderweg gebruikt en de reis wordt voortgezet met de ferry voor een oversteek naar het eiland Ambon.  Bij aankomst bij de havenplaats Tolehu wordt u opgewacht door de chauffeur en gereden naar het hotel voor een overnachting in Ambonstad.

Verlenging mogelijk bijvoorbeeld met Ambonstad en of de 3-daagse Ambon eilandtour.  Verblijf in de stad Ambon. De rest van de dag ter vrije besteding en men kan eventueel verder over het eiland Ambon touren.

Transfer en terugvlucht via Ambon naar Ujung Padang naar Jakarta of via Ujung Padang naar Den Pasar/Bali, vraag naar de mogelijkheden. Travelair ontwikkelt maatreizen naar de Molukken of een combinatie met andere eilanden zoals de Raja Empat eilandengroep.

Voor meer informatie bel 0172 241136. Travelair ontwikkelt maatreizen naar de Molukken in combinatie met andere eilanden.


Molukken Resort Ora
Molukken Resort Ora