7d-bali-lombok-poolDe kilometerslange witte zandstranden van Bali zijn wereldwijd bekend bij surfers. Schilderachtige rijstterrassen, torenhoge vulkanen snel stromende rivieren, diepe ravijnen en prachtige kratermeren. Het rijke culturele erfgoed van het eiland is overal zichtbaar – in meer dan 20.000 tempels en paleizen, met vele kleurrijke festivals en ceremonieën.

Wij vliegen aan op Den Pasar en verblijven in de Bali Hyatt, gelegen aan het strand van Sanur. De Bali Hyatt staat bekend om haar Balinese traditionele bouwstijl en is omringd door prachtige tuinen die grenzen aan het 500 meter lange witte strand.

De Bali Hyatt is alom bekend om zijn sfeer en een luxe oase met veel comfort en privacy. U kunt bijvoorbeeld met een typische prauw (vissersbootje) een tochtje maken, zwemmen of snorkelen.

Op het programma staan o.a. een prachtige excursie naar Ubud. We gaan raften op de bekende Ayung rivier. Op deze 13 km lange rivier ga je over meerdere stroomversnellingen en langs talrijke watervallen, door smalle kloven en bergstromen peddelen. Tijdens de tocht ontdekt u het onaangetaste tropische regenwoud. Na deze spectaculaire tocht wacht u een heerlijke picknick lunch. Optioneel kan men ook een Balinese kookworkshop volgen in Tanjung Benoa of in Batubulan een fameuze Kecak dansvoorstelling bijwonen.
De volgende dag reizen wij naar Nusa Lembongan per luxe jacht. Na een BBQ op het strand vervolgen wij onze reis naar Lombok. We bezoeken Sukarare, bekend om zijn traditionele ikat geweven stoffen. Overnachting in het Quinci Ressort hotel 7d-bali-lombok-sailingaan het  strand van Senggigi, een kleinschalig strandhotel aan de westkust van het eiland. De volgende dag staat een excursie naar Penujak op het programma, een dorpje beroemd om zijn aardewerk.

Vervolgens bezichtiging van de Balinese tempel Narmada. De in 1727 gebouwde Balinese tempel ligt 11 kilometer ten oosten van de hoofdplaats Mataram. De terrastuinen en zwembaden omringen het kratermeer van Lombok’s beroemde Rinjani vulkaan. De heilige bronnen in het centrum van deze vulkaan worden door pelgrims gezien als teken van eeuwige jeugd.

Ten zuiden van Kuta Lombok bevinden zich twee Sasak dorpen. De Sasaks zijn de oorspronkelijke bewoners van het eiland. De in traditionele stijl gebouwde huizen zijn opgebouwd uit modder en riet. De vriendelijke bewoners leiden u graag rond. We genieten van een prachtige zonsondergang aan het Senggigi strand en er wacht ons een diner en entertainment.


Hindu Boedistische tempel Karangasem Karangasem
Kamers met uitzicht op de tuin Qunci Villas Lombok