Amalfi_Garden2Een nieuwe reis in het ruime aanbod is een 8-daagse Klassieke Tour Amalfikust – Villas en Tuinen. De particuliere en klassieke tuinen die u bezoekt zijn meer dan de moeite waard. Het reisprogramma biedt volop ruimte om te genieten van de mooie villa’s, de bijzondere ligging van de tuinen, het fraaie landschap, interessante steden, pittoreske dorpjes en zeker ook van lokale culinaire specialiteiten.

Een unieke gelegenheid om aan een van de meest prestigieuze privévilla’s en tuinen een bezoek te brengen en de meest vermaarde plantencollecties in de regio te bekijken.

Dag 1 – Villa Magnolia

Aankomst en transfer vanaf het vliegveld van Napels naar Sorrento. U heeft de gelegenheid kennis te maken met Villa Magnolia, centraal gelegen in de prachtige stad Sorrento. De mooie villa is op steenworp afstand van de zee en een populaire strandclub. Het huis is een mooi voorbeeld van een klassieke Italiaanse villa die in de oorspronkelijke staat gerestaureerd is, gelegen in een mooi tuinlandschap met een mix van citrusbomen, vetplanten, Camelia’s en verschillende palmsoorten, sommige bomen van meer dan een eeuw oud. U geniet van een culinaire welkomstdiner.

Dag 2 – Ontdekking van de Sorrento-tuinen

Na een uitgebreid ontbijt vertrekt u naar Luciana’s villa, een privé residentie met een fraaie tuin en diverse soorten palmbomen en Mediterrane planten. Daarna kunt u zich laten verleiden in de tuinen van het Grand Hotel Parco dei Principi, waar de mysterieuze Brug van Liefde is, De Tempel van Venus en locaties die refereren aan een oud geschiedenisverhaal van een klein plantje en de betoverende krachten van een love potion, een afrodisiacum. Het woord is afgeleid van de naam van Aphrodite de godin van de vruchtbaarheid, de zinnelijke liefde en de schoonheid in de Griekse mythologie . Geniet daarna van een privétour met een gids door Sorrento en beleef de culturele en architectonische invloeden van de verschillende overheersingen en historische machthebbers van deze mooie kuststreek. De tour zal eindigen met een bezoek aan de interessante collecties van het Historisch Museum en de Tuin van Villa Correale met eeuwenoude bomen.

Een tip is onder het genot van een aperitief op de panoramische terrassen dicht bij Villa Magnolia, het uitzicht op de onvoorstelbaar mooie Sorrento-kuststreek te bewonderen. Daarna staat er een smakelijke steenoven pizza in de villa op u te wachten.

Dag 3 – De geneugten van Napels

Na een uitgebreid ontbijt in Sorrento volgt een transfer naar Napels. Op het programma staat een wandeling door de Botanische Tuinen van Napels die bekend staan voor de conservatie van bedreigde plantensoorten. Daarna kunt u zich te goed doen aan een lunch in de bekoorlijke en beroemde Napolitaanse pizzeria in het stadscentrum. De tour gaat verder langs de sfeervolle straatjes van Via Toledo naar het befaamde 17-eeuwse Piazza-plein, het Plebiscito-plein, de meest opmerkelijke monumenten inclusief Het Koninklijk Paleis en het San Carlo Theater. Dan wordt Galleria Umberto I aangedaan, daar zal u op de karakteristieke stadstram, de Funiculare, stappen, richting het panoramische deel van Napels. Daar aangekomen zult u de spectaculaire tuinen bezoeken van Florida Villa, de voormalige residentie van de gravin van Floridia, aan haar geschonken door haar man, Koning De Bourbon. De neoklassieke residentie en de omliggende tuinen zijn gebouwd tussen 1817-1819.

Dag 4 – Het vulkanische eiland Ischia en haar exotische tuinen

Na het ontbijtbuffet vertrekt u per ferryboot vanuit de haven van Sorrento naar het eiland Ischia, de grootste van de Partenopean-eilanden (die de naam dankt aan de annexatie door de Partenopean, de oorspronkelijke bewoners van Napels.) Ischia heeft internationale faam verworven dankzij de talrijke thermische baden en mineraalbronnen als resultaat van de vulkanische oorsprong van het eiland. Daar begint de tour met een bezoek aan de Mortella tuinen en vulkanische rotspartijen die er zo verfijnd bij liggen alsof ze speciaal gestyled zijn door het natuurlijke landschap en de Middellandse Zee. De tuin strekt zich uit over twee hectaren en u kunt daar exotische zeldzame planten aanschouwen. De tuinen worden bijzonder goed onderhouden. De tuin heeft drie tropische plantenkassen: Victoria Huis, Orchid Huis en De Tempel van de Zon. Na het bezoek is er een goddelijke lunch bij een privé villa.

Dag 5 – Ravello en tochten langs de Amalfi Coast

Vandaag een tour langs de goddelijke kustlijn naar de stad Amalfi waar de tocht start bij Valle delle Ferriere-Nationaal Park. Voordat u in de stad Pontone aankomt, komt u door pittoreske dorpjes en steegjes. Onderweg zult u de oorsprong van de Canneto rivier en de vallei waar u door heen wandelt te weten komen. Na de lunch in een lokaal restaurant, gaat u met een gids door de romantische heuvels naar het op de helling gelegen dorpje Ravello, een magische plek tussen de azuurblauwe zee en hemel. Ravello is vanaf oudsher een bestemming voor artiesten, muzikanten en schrijvers zoals Richard Wagner en Virginia Woolf. Allen schreven of componeerden terwijl ze daar verbleven. Er is een bezoek aan de Villa Rufolo en Villa Cimbrone welke tuinen lijken te zijn uitgelegd langs de kliptoppen. Vanaf hier kunt u ‘het meest prachtige panorama van de wereld’ bewonderen. U keert terug naar Sorrento door het groene Lattari gebergte.

Dag 6 – Een citroenentraktatie en een bezoek aan de medicinale tuinen van Salerno

In de ochtend is er een uniek bezoek aan het privé (familie) landgoed vol citroenen dat zich uitstrekt van de bergkliffen helemaal naar beneden naar de Middellandse Zee. De eigenaar verbouwt al generaties lang citroenen volgens eeuwenoude, lokale agrarische toepassingen en tradities. Geniet van een privébezoek compleet met het proeven van de citroenspecialiteiten in deze prachtige tuin. In de middag is er een gidstour door Salerno en de Minerva Tuinen, een historische tuin met planten die sinds de Middenleeuwen bekend staan voor hun therapeutische werking. De locatie van de tuin op de helling, het systeem van de waterbronnen en fonteinen en de blootstelling aan de Noorderwind creëren een vochtig en humide microklimaat. In de tour zit een stop voor Salerno’s beroemde ijsdessert lemon granita in de botanische tuinen. Dan is het tijd om terug te gaan naar Sorrento.

Dag 7 – Het Koninklijk Paleis en de tuinen van Caserta

Vandaag staat een bustour door de Baai van Napels op het programma. U brengt de dag door met een privégids die u zult leiden door het betoverende Koninklijke Paleis van Caserta. In een poging om de hoven van Versailles te kopiëren nam Koning Charles III van Bourbon de beroemde Italiaanse architect Vanvitelli in dienst om zijn Koninklijk Paleis te ontwerpen. De bouw begon in 1751 en hiermee creëerde Vanvitelli een spectaculair monumentaal complex en ontwierp zowel het Paleis als de tuinen in een neoklassieke stijl. Het Koninklijk Paleis is gelegen in een tuin van ongeëvenaarde schoonheid dat zich drie kilometers uitstrekt naar de heuvels. Het is een fascinerende mix van steegjes, fonteinen, watervallen en beeldhouwwerken. Bij de bezienswaardigheden hoort de botanische Engelse Tuin. U zult doen ‘as the locals do’ en dat is picknicken in de tuin. Terug naar het hotel voor het afscheidsdiner.

Dag 8 – Vertrek

Check out en transfer naar het vliegveld van Napels voor vertrek.

 


Tuinen langs de kust van Amalfi
Het mooie stukje kust van Amalfi
Panorama Amalfi
De klassieke tuinen van Amalfi
8-daagse Klassieke Tour Amalfikust, Villas en Tuinen
Villa Arbusto