Een unieke kook- en lifestyle reis naar het Indonesische eiland Bali ligt nu binnen uw bereik. Boek deze 17-daagse reis en beleef “Sweet Bali” in al haar facetten. Een combinatie van luxe, cultuur en lifestyle met culinaire hoogstandjes en accommodaties in luxe topklasse hotels.

Meditatie en Yoga bij de Maya UBbud
Meditatie en Yoga bij de Maya Ubud

Beleef het ultieme genieten op het eiland Bali terwijl u verblijft in een luxe vijfsterren Garden Villa van het Maya Ressort & Spa te Ubud en in een Grande Oceanview kamer van het Ayodya Hotel & Ressort te Nusa Dua (voorheen Bali Hilton). Een luxe combivakantie met wellness en cultuur, afgewisseld met kookworkshops met Balinese specialiteiten. Plus drie prachtige tours naar het culturele erfgoed van dit hindoeïstische eiland “Pulau Dewata”, zoals de Balinezen hun eiland liefkozend noemen – het eiland van de goden en demonen.

Terras Ayodya hotel & resort te Nusa Dua
Terras Ayodya hotel & resort te Nusa Dua

Hoe?

U vliegt comfortabel in een wide body toestel naar Den Pasar op Bali. Er zijn tegenwoordig verschillende Midden-Oosten Carriers, die via een stop en transfer naar Den Pasar/Bali vliegen, of Garuda via Jakarta en Singapore Airlines via Singapore en ook KLM.  U geniet weliswaar van de inflight service van de genoemde gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Voor een algemene prijsopgave zullen wij offertes uitbrengen met beschikbare plaatsen van genoemde carriers.

Kook_en_Lifestyle_UbudRestaurantUbud

is het centrum van kunst en cultuur. Dit kleine dorpje biedt niet alleen Balinese cultuur; ook natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Ubud ligt midden in de groene oase van tuinterrassen en eindeloze rijstvelden. De vele voetpaden bieden veelzijdige mogelijkheden voor interessante wandelingen en fietstochten. Vlak bij deze kunstenaarsenclave bevindt zich het trendy design ressort Maya Ubud, verscholen in het groene hart van de tropische bebossing aan de Petani rivier.

De architectonische kunst is gemêleerd met minimalistisch houtwerk; de imposante koperen koepel in de lobby toont hoe stijlvol en met gevoel voor design en comfort het ressort is ingericht. Via de prachtig aangelegde tuinen bereikt u het Spa centrum, 30 meter lager kunt u heerlijk toeven in het riviercafé of genieten van een verwenmassage in de ambiance van het uniek gelegen Spa paviljoen. De twee restaurants serveren zowel Balinese als Internationale culinaire “fusion”getinte gerechten.

Nusa Dua

In het Zuid-Oosten van Bali ligt Nusa Dua met tophotels en ressorts. Deze luxe omgeving kenmerkt zich door de topklasse golfterreinen, mooi aangelegde parken en een luxe shopping arcade.

Kook_en_Lifestyle_AyodyaEntranceDe Ayodya ligt aan het prachtig gelegen witte Nusa Dua strand, ideaal om te watersporten, en op loopafstand van winkels en restaurants, zwembaden en tuinen met bloeiende struiken en waterpartijen. Het hotel biedt naast de vele extra’s tevens gratis pendeldiensten. Jimbaren en Seminyak bevinden zich op slechts 15 en 30 minuten rijden van Nusa Dua.

Gevarieerd cultureel programma

In een kleine groep van vanaf 10 deelnemers wordt u geïntroduceerd in een gevarieerd cultureel programma. Bij aankomst krijgt u een ontspannende Balinese massage in het luxe Spa centrum van het Maya Ressort. Tijdens de kookworkshops worden u de fijnste kneepjes bijgebracht door lokalemeesterkoks. En dat allemaal in de traditionele keuken van het Prawitra Sari restaurant midden tussen de rijstvelden van Ubud en in het bekende Bumbu Bali restaurant in Tanjung Benoa. Het cultuurprogramma bestaat uit drie tours: naar het waterpaleis van Tirtagangga, een paleis uit vervlogen jaren tussen de sawa’s (rijstvelden) en de tuinen van de koudwaterbronnen van de laatste radja van Karangasem aan de Noord-Oostkant van Bali, en een excursie naar de beroemde tempels en het bergoord Kintamani. De laatste tour voert u naar de heilige tempel van Ulu Watu op het zuidelijke gedeelte van het schiereiland Nusa Dua, waar voor het afscheid de lokale dansers de fameuze Kecak dans uit voeren, tegen het decor van de zonsondergang!


Ayoyda hotel
Restaurant Bumbu Bali