Singapore Airlines introduceert een non-stop verbinding tussen Jakarta en Sydney.
Singapore Airlines airgirl te fietstaxi

Indonesië en Australië behoren al tot de meest populaire bestemmingen in het routenetwerk van Singapore Airlines. Omdat de vraag van de consument naar deze landen een gezonde stijging laat zien, gaat Singapore Airlines de vliegfrequentie met ingang van 23 november 2016 verder verhogen.

Nieuw in het netwerk wordt de introductie van een directe verbinding tussen Jakarta en Sydney. De route Singapore-Jakarta-Sydney vv zal 3 keer per week met een Boeing 777 toestel worden gevlogen en wel op maandag, woensdag en vrijdag. Daarnaast wordt de frequentie tussen Singapore en Jakarta uitgebreid met nog eens 8 retourvluchten per week.

Singapore-Jakarta is de meest drukke route in het Singapore Airlines netwerk met 63 wekelijkse retourvluchten, oftewel 9 vluchten per dag. Met de extra vluchten komt het totale aantal wekelijkse vluchten op 71. Samen met de 3 vluchten op de Singapore-Jakarta-Sydney route wordt Jakarta maar liefst 74 keer per week aangevlogen.

Sydney is ook een belangrijke bestemming in het routenetwerk met maar liefst 31 wekelijkse vluchten vanuit Singapore. Met de nieuwe verbinding via Jakarta komt dit aantal nu op 34.

Bron: Singapore Airlines sept/2016