Sumatra is voor natuurliefhebbers een must om te genieten van ongerepte natuurgebieden
Orang oetang sumatra

Sumatra is één van de grote eilanden van Indonesië. Het eiland is rijk aan bodemschatten, olie, tropisch hardhout, rubber en o.a. palmolie-, koffie- en theeplantages. Sumatra is enen van de grootste leveranciers van de Indonesische export. Dit alles maakt Sumatra tot een zeer aantrekkelijk toeristische bestemming.

Sumatra is voor natuurliefhebbers een must om te genieten van ongerepte natuurgebieden, de immense Hooglanden, Danau Toba, het grootste meer van Azië en onbedorven stranden. Sumatra is de habitat van de orang oetans en de Sumatraanse tijger. De indrukwekkende architectuur van de culturele erfgoed van de Mingankabauwers, Atjeeërs en de Batakkers – die voornamelijk het Christelijk geloof belijden, vertegenwoordigen de verschillende bevolkingsgroepen van het eiland.

Dit intensieve programma dwars door o.a. het Westelijk gedeelte is een bestemming voor avontuur met mix van cultuur en eco, een indrukwekkend (intensief) programma . Het is echter wel raadzaam om goed twee weken voor dit programma uit te treken dan wel 10 dagen om een goede indruk te krijgen van Sumatra. Over het algemeen zijn de maanden juni tot augustus de droge maanden en uitstekend om te touren.

Sumatra Overland & combinatie met Eco tour bezoek aan het Orang Oetan-habitat-centrum bij Bukit Lawang.